Bedrukte kalenders met je eigen ontwerp
Je betaalt pas na aflevering van de kalenders
Binnen één werkdag ontvang je een offerte
Bedrukte kalenders met je eigen ontwerp Je betaalt pas na aflevering van de kalenders Binnen één werkdag ontvang je een offerte

Kantoorkalenders in de praktijk

“Alles is toch digitaal tegenwoordig, waar heb je dan nog een kantoorkalender voor nodig?” Dat klopt in principe. Maar kantoorkalenders zijn meer dan alleen datums en notities. Kantoorkalenders zijn een essentieel hulpmiddel voor:

  • Efficiëntie
  • Organisatie
  • Branding

In dit artikel duiken we in de wereld van kantoorkalenders. We bespreken de voor- en nadelen, trends en eindeloze mogelijkheden die kantoorkalenders tot een onmisbaar onderdeel van het kantoorleven maken.

Kantoorkalender variaties

Kantoorkalenders bestaan in vele variaties en vormen. Denk aan maandkalenders, wandkalenders of staande bureaukalenders. De diverse varianten bieden ook een verschil in gebruik. Zo bieden maand- en wandkalenders een visueel overzicht dan deadlines en andere belangrijke data die gelden voor het gehele team of zelfs bedrijf. Niet zelden hangen wandkalenders bijvoorbeeld in de kantine van kantoren. Bureaukalenders zijn daarentegen meer bedoeld voor de individuele dagelijkse taken. Een snelle blik op een bureaukalender geeft namelijk in één oogopslag weer welke datum het is en – misschien wel het belangrijkste – welke week het is. Zo houdt men grip op de planning op elk kantoor.

Bekijk het hele assortiment

Voordelen van kantoorkalenders

Beheer deadlines in een handomdraai, plan vergaderingen en projecttijdlijnen. Kortom houd je organisatie overzichtelijk. Dat geeft rust in het bedrijf en helpt bij het verminderen van stress.

Bovendien zijn kantoorkalender een perfect onderdeel van je marketingmix. Kantoorkalenders worden namelijk regelmatig ingezet als relatiegeschenk. Een gepersonaliseerde kalender is een ideaal marketingmiddel voor de branding en herkenbaarheid van jouw organisatie.

Nadelen van een kalender op kantoor

Bij Helios Kalenders begrijpen we dat niet elke kalender passend is in elke situatie. Kantoorkalenders zijn bijvoorbeeld fysiek aanwezig in de ruimte, iets wat een uitdaging kan zijn voor kleinere kantoorruimtes.

Een kalender op kantoor is niet digitaal en bijvoorbeeld niet te gebruiken als planner of agenda voor onderweg. Daar is een kantoorkalender dan ook niet voor bedoeld, maar iedereen is tegenwoordig wel gewend om altijd en overal toegang te hebben tot de agenda of planning.

Daardoor valt een fysieke kalender op kantoor wél weer meer op. Elk nadeel heeft z’n voordeel!

Branding en personalisatie

Kantoorkalenders gebruiken als branding is een trend. En dat is niet voor niks. Ze zijn namelijk, meer dan elke andere kalendersoort, geschikt om in te zetten voor branding-doeleinden. Zo is deze kalendersoort uitermate geschikt op te personaliseren met bijvoorbeeld een bedrijfslogo, de juiste huisstijl kleuren en een boodschap naar keuze. Subtiele maar effectieve marketing.

Zo helpt een kantoorkalender om jouw bedrijfscultuur te weerspiegelen in een uniek relatiegeschenk. Daarmee vergroot je niet alleen de zichtbaarheid van jouw organisatie of merk, maar zorg je ook voor de juiste associatie met je bedrijf. Win-win dus!

Een kantoorkalender van Helios Kalenders

Helios Kalenders heeft met trots inmiddels miljoenen kalenders gedrukt voor verschillende toonaangevende bedrijven. Zowel nationaal als internationaal. Wij hebben dus ruime ervaring met het maken van kantoorkalenders.

Onze vormgevers zitten klaar om met jouw wensen aan de slag te gaan en een kalender te creëren die volledig past in de huisstijl van jouw bedrijf.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Ontdek de mogelijkheden rondom kantoorkalenders. Benieuwd naar de levertijden per kalender? Ook die hebben we op een rijtje gezet. Handig toch?

Advies nodig?

Ons team staat voor je klaar! We informeren je graag over de mogelijkheden en denken met je mee over de juiste keuzes voor jouw kantoorkalender.

Advies aanvragen

Bel of mail ons, we helpen je graag!

Jennifer thumbsup
Bel of mail ons, we helpen je graag!

Van maandag t/m donderdag staan we voor je klaar