Scherpe prijsgarantie
Achteraf betalen
Wereldwijde verspreiding (bulk en apart)
Scherpe prijsgarantie Achteraf betalen Wereldwijde verspreiding (bulk en apart)

Een bedrijfskalender, wat is het en wat zijn de voor- en nadelen?

Een bedrijfskalender op de zaak of een scheurkalender thuis; bijna iedereen gebruikt wel een kalender. En alhoewel digitale agenda’s niet meer uit ons leven zijn weg te denken, blijven fysieke bedrijfskalenders onverminderd populair. Het is dan ook meer dan een kalender; een essentieel middel of bedrijfsprocessen of de planning te beheren. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over een bedrijfskalender. We nemen je mee in de voordelen, nadelen en wat de aandachtspunten zijn als je een bedrijfskalender wil laten maken. Lees je mee?

Wat is een bedrijfskalender?

Een bedrijfskalender is een kalender die kenmerkend is voor de behoeften van een bedrijf. Het doel van een bedrijfskalender is om belangrijke datums zoals deadlines, evenementen en andere belangrijke zakelijke activiteiten bij te houden. Onmisbaar op elke afdeling en erg praktisch om eenvoudig voor- en achteruit te kijken. Ideaal voor het plannen dus!

Bovendien is een kalender voor je bedrijf uitermate geschikt als gepersonaliseerd relatiegeschenk. Zo vergroot je de naamsbekendheid van je merk op een laagdrempelige manier met een praktisch én leuk cadeau.

Ontdek alle bedrijfskalenders

De voordelen van een bedrijfskalender

Bedrijfskalenders nemen natuurlijk voordelen met zich mee. Zo helpt een kalender bedrijven door teams hun taken op een structurele manier te plannen. Hierdoor neemt de productiviteit toe en vermindert de kans op miscommunicatie. Daarnaast hebben de teams een duidelijk zicht op komende deadlines waardoor voorbereidingstijd verbetert.

In tegenstelling tot andere relatiegeschenken hebben kalenders een bruikbare levensduur van een jaar. Dit zorgt ervoor dat je gedurende een jaar zichtbaar bent en je relaties continu worden herinnert aan jouw merk. Daar komt bij dat kalenders gemakkelijk schaalbaar zijn waardoor bedrijfskalenders binnen verschillende budgetten mogelijk zijn. Hierdoor zijn ze geschikt voor zowel grote als kleinere bedrijven.

Bedrijfskalenders zijn volledig vorm te geven naar eigen design. Denk aan kleuren, foto’s of logo’s. zo is een kalender altijd een uniek en aantrekkelijk product waardoor ze naadloos integreren in de bedrijfscultuur.

Tot slot en zeker niet onbelangrijk, is een kalender naast effectief ook aantrekkelijk geprijst. Per kalender betaal je omgerekend (soms) minder dan één eurocent per dag! Dat maakt dit offline marketingmiddel zeer interessant. Bovendien komen kalenders in aanmerking voor belastingaftrek, wat weer resulteert in fiscale voordelen, meer informatie hierover lees je in een eerder geschreven blog.

Nadelen van een bedrijfskalender

Uiteraard heeft een bedrijfskalender naast vele voordelen ook enkele nadelen. Zo is digitalisering een grote bedreiging. Als de buitendienst niet op kantoor is hebben zij geen zicht op de kalender en zijn toegewezen op digitale middelen.

Denk goed na over het ontwerp van jouw bedrijfskalender. Houd je doelgroep in je achterhoofd wanneer je een kalender ontwerpt. Als het design niet aansluit, niet aantrekkelijk genoeg is of niet relevant voor de doelgroep zal deze niet aanslaan bij jouw relaties. We denken daarom graag met je mee over het ontwerp!

Hoewel er enkele uitdagingen zijn, wegen voordelen zoals efficiëntie, duidelijkheid én organisatie onmetelijk op tegen de nadelen. Let bij het bestellen goed op de volgende punten om écht goed scorende bedrijfskalenders te laten maken.

Waar op letten bij bedrijfskalenders?

Denk allereerst goed na over je doelgroep. Wie gaat de bedrijfskalender gebruiken? Zo zal een team dat de planning verzorgt verder vooruit willen kunnen kijken dan bijvoorbeeld een salesteam. Voor het planningsteam zou een 3 maanden kalender handiger zijn terwijl een salesteam beter uit de voeten kan met bijvoorbeeld een omlegmaandkalender. Pas het soort bedrijfskalender dus aan op je doelgroep.

Besteed ruim aandacht aan het design. Wat past bij jouw bedrijf? Maar bedenk ook zeker wat je doelgroep graag zou willen zien. The sky is the limit, maar kies bewust want het is zonde als je kalender in de prullenbak zou belanden voor het jaar om is.

Afwerking is minstens net zo belangrijk. Want ook de afwerking bepaalt de uitstraling van jouw bedrijfskalender. Dikte van het papier, formaat van de kalender, bloktype, wel of geen verzendenveloppen; er zijn vele mogelijkheden. Maak een bewuste keuze en ga voor de combinatie tussen praktisch en esthetisch. Uiteraard adviseren we je graag in de keuze voor afwerking!

Controleer altijd goed de aanleverspecificaties, deze kunnen namelijk per kalendersoort variëren. Vervolgens lever je gemakkelijk en snel je ontwerp bij ons aan. Onze vormgevers gaan op basis van jouw design aan de slag. Je ontvangt altijd een proefdruk om te controleren of alles naar wens is.

Alles zoals je wenst? Dan gaan we drukken en wordt jouw bedrijfskalender werkelijkheid!

Helios kalender al jaren trouwe partner in bedrijfskalenders

Wij leveren gepersonaliseerde kalenders per vestiging voor grote supermarktketens als Jumbo, Plus en de Spar. Zij geven kalenders aan het eind van het jaar weg aan gewaardeerde klanten en hierdoor hangen zij het hele daaropvolgende jaar in de keukens van de consumenten. Door deze dagelijkse waarnemingen van de kalender zijn de supermarkten top of mind, waardoor de kans groeit dat klanten trouw blijven aan hun supermarkt.

Daarnaast leveren wij al vele jaren kalenders voor een groot gedeelte van autobedrijven in Nederland. Zij geven tijdens de jaarlijkse APK-keuring kalenders mee aan hun klanten en hangen hierdoor het hele jaar in huis bij de consument. De bedrijfskalender wordt dus niet alleen erg gewaardeerd binnen bedrijven zelf, maar ook ver daarbuiten.

Ook interesse in een bedrijfskalender van Helios? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Advies nodig?

We staan 5 dagen in de week klaar om je van advies te voorzien. We informeren je graag over alle mogelijkheden en helpen je de juiste keuzes te maken voor een geschikte bedrijfskalender.

Contact opnemen

Bel of mail ons, we helpen je graag!

Jennifer thumbsup
Bel of mail ons, we helpen je graag!

Van maandag t/m donderdag staan we voor je klaar